Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

30 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 teen knoflook
10 g peterselie
2 eetl. citroensap
1 courgette
2 perziken
4 little gems
50 g ricotta salata, geraspt
½ breekbrood

VOORRAADKAST

30 ml olijfolie + extra om in te bakken

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 tenen knoflook
20 g peterselie
3 eetl. citroensap
2 courgettes
4 perziken
8 little gems
100 g ricotta salata, geraspt
1 breekbrood

VOORRAADKAST

50 ml olijfolie + extra om in te bakken

Printen

Bereiding

Bereiding

  1. Pel de knoflook en hak grof. Pureer de peterselie met de knoflook, het citroensap en de olijfolie in de beker van een staafmixer. Proef, breng op smaak met zout en laat staan terwijl u de rest van de ingrediënten bereidt.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette in lange, dunne plakken met een kaasschaaf en olie licht in. Snijd de perzik in 8 parten.
  3. Verhit een grillpan op hoog vuur. Grill de courgette in circa 1 minuut aan beide kanten. Maak de perzik licht aan met olijfolie en grill 1 tot 2 minuten per kant, tot er grillstrepen op staan en de perzik zacht is.
  4. Doe het breekbrood in de oven en bak in 7 minuten goudbruin en knapperig.
  5. Haal de bladeren van de little gem en snijd in hapklare stukken. Meng de sla met de courgette en perzik en breng op smaak met zout. Verdeel de salade over de borden en maak af met de geraspte ricotta salata. Giet de peterselie-olie eroverheen en serveer met het brood.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT