Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

200 g rigatoni
125 g groene asperges
gerookte makreelfilet
125 g crème fraîche
½ Sorrento citroen
rucola
20 g Parmezaanse kaas

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

400 g rigatoni
250 g groene asperges
gerookte makreelfilets
250 g crème fraiche
1 Sorrento citroen
rucola
40 g Parmezaanse kaas

Printen

Bereiding

  1. Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd in stukjes. Kook deze de laatste 4 minuten mee met de pasta.
  2. Verwijder ondertussen het vel en eventuele graten van de makreelfilet. Scheur in grove stukken. Rasp de citroen.
  3. Bewaar een kopje van het kookvocht en giet de pasta en asperges af. Doe de rigatoni en asperges terug in de pan en zet deze op laag vuur. Meng de crème fraîche, het citroensap en -rasp en de helft van de makreel erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken.
  4. Verdeel de pasta over de borden. Leg de rucola en overige makreel erop. Rasp de Parmezaanse kaas erboven en besprenkel met wat extra citroensap naar smaak.