Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

20 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

100 g cherrytomaten
10 g verse salie
50 g Parmezaanse kaas
rode bietenravioli
mesclun sla
50 g roomboter

VOORRAADKAST

2 eetl. Balsamico azijn
2 eetl. olijfolie
1 theel. honing

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

200 g cherrytomaten
15 g verse salie
75 g Parmezaanse kaas
rode bietenravioli
mesclun sla
100 g roomboter

VOORRAADKAST

3 eetl. Balsamico azijn
3 eetl. olijfolie
2 theel. honing

Printen

Bereiding

  1. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Halveer de cherrytomaten. Pluk de blaadjes salie van de takjes. Rasp de Parmezaanse kaas.
  2. Doe de ravioli één voor één in de pan met kokend water en kook in ongeveer 5 minuten gaar. Haal voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en bewaar wat kookvocht.
  3. Klop de Balsamico azijn, olijfolie en honing tot een dressing en breng op smaak met zout en peper. Meng de cherrytomaten, sla en dressing in een saladekom.
  4. Smelt ondertussen de boter in een koekenpan en voeg de salie toe.
  5. Leg de ravioli in de pan met botersaus, schep voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een klein scheutje kookvocht toe om de saus wat smeuïger te maken.
  6. Serveer de ravioli met de salieboter en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Serveer de salade ernaast. Eet smakelijk!

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT