Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

35 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 sjalot, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gesneden
250 g paddenstoelenmelange, grof gesneden
150 g risottorijst
20 g gepelde walnoten
10 g verse peterselie, fijngehakt
75 g crème fraîche
30 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 takjes verse tijm, gerist
1 citroen

VOORRAADKAST

4 eetl. olijfolie
100 ml witte wijn
500 ml paddenstoelen bouillon

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 sjalot, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gesneden
250 g paddenstoelenmelange, grof gesneden 150 g risottorijst
20 g gepelde walnoten
10 g verse peterselie, fijngehakt
75 g crème fraîche
30 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 takjes verse tijm, gerist
1 citroen

VOORRAADKAST

4 eetl. olijfolie
100 ml witte wijn
500 ml paddenstoelen bouillon

Printen

Bereiding

  1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd ze grof. Verwarm de paddenstoelenbouillon.
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en de helft van de knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze in 6 minuten zacht. Schep de paddenstoelen op een bordje en zet apart.
  3. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde koekenpan en voeg de risottorijst toe. Bak deze 2-3 minuten totdat de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn.
  4. Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg toe. Voeg vervolgens steeds een scheut paddenstoelenbouillon toe en roer totdat deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  5. Hak ondertussen de walnoten en peterselie fijn. Doe deze in een kom met de overige knoflook, 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. sap en rasp van de citroen. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Roer de crème fraîche en Parmezaanse kaas door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Voeg de paddenstoelen toe en warm nog even door. Serveer de risotto met de gremolata.

Ingrediënten in dit recept