Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

nagerecht

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

KAASDESSERT VOOR 4 PERSONEN

240 gram (Lambada) aardbeien
2 eetlepels sherry azijn
240 gram feta
4 eetlepels acaciahoning
40 gram pompoenpitten
basilicumtopjes

VOORRAADKAST
zonnebloemolie

Printen

Bereiding

  1. Verwarm olie voor op 180 °C. Frituur de pompoenpitten goudbruin, laat deze op papier uitlekken en bestrooi met een snuf zout.
  2. Verwijder het kroontje van de (Lambada) aardbeien en halveer de vruchten.
  3. Snijd de feta in 4 dikke plakken van 2 centimeter, ongeveer ter grootte van een mueslireep. Leg op met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Meng voor de dressing de sherry azijn, 2 eetlepels zonnebloemolie en acaciahoning. Roer goed door tot de honing helemaal is opgelost. Lepel de dressing over de feta en rooster deze 8 minuten in de oven.
  5. Rooster de aardbeien 2 minuten direct op de hete kolen in een bolzeef. Blijf af en toe roeren. Zo geeft u de aardbeien iets kleur, wordt de textuur wat zachter en de vruchten  gegaard. U wilt de aardbeien niet laten verkleuren of  te zacht laten worden. Haal van de barbecue en laat even afkoelen.
  6. Haal de feta uit de oven en lepel het laatste restje dressing erover. Pluk de jonge, frisse topjes van basilicum.
  7. Geef de aardbeien een kleine draai versgemalen peper en verdeel over de feta. Garneer met pompoenpitten en de basilicum.


Tip van de chef


“De toegevoegde olie en het vocht uit de aardbeien druppelen op de kolen en zorgen voor witte rook. Witt rook geeft enorm veel smaak aan ingrediënten. Pas op dat het geen zwart rook is – dit betekent dat er iets verbrandt!”

Maak dit gerecht compleet met een passende wijn

Bestel de suggestie van Wils sommelier Barbora Peterikova

2020 Foradori | Lezèr | Teroldego | Italië, Dolomiti | 24 uur schilcontact en daarna geperst | vergist op betonnen tanks | lichte paarse kleur | Unlitro stijl | super puur en sappig | bessen | cassis | aromatisch | zacht | Lezér betekent ‘ligth’ in de Dolomitiaans | een zomerse lichte rode wijn

Ingrediënten in dit recept