Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Restaurant Wils | Escargots met gerookte sjalot, geitenyoghurt en verse doperwten

Gang

appetizer

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

VOORGERECHT VOOR 4 PERSONEN

200 g geitenyoghurt
1 Sorrento citroen
1 banaansjalot
16 gekookte SlowEscargots
2 tenen knoflook, geraspt
4 el spicy Tomasu sojasaus
4 el verjus goud
2 takjes bonenkruid
200 g doperwten

VOORRAADKAST
100 ml zonnebloemolie
paar druppels oranjebloesemwater

Printen

Bereiding

  1. Roer de geitenyoghurt los in een kom. Voeg naar smaak zeezout toe. Rasp 1 citroen en pers de helft uit. Voeg toe aan de yoghurt met paar druppels oranjebloesemwater. Oranjebloesemwater kunt u eventueel vervangen door rozenwater.
  2. Snipper 1 sjalot en meng deze met 1 eetlepel olie en een snufje zeezout. Doe de sjalot in een bolzeef en leg dit direct op de gloeiende kolen. Blijf erbij en roer geregeld door. De bedoeling is de sjalot zacht te maken, niet te kleuren of blakeren. Door de sjalot direct in de kolen te plaatsen trekt de rooksmaak er goed in. Neem hier rustig de tijd voor en laat rustig gaan tot de sjalot gaar is.
  3. Laat de slakken uitlekken. Rasp de knoflook en voeg dit met eens scheutje olie toe. Gaar de slakken in een bolzeef op de kolen. Dit mag goed heet! U wilt intense hitte, want dit geeft smaak en gaart de knoflook. Roer na 2 minuten even om. Laat de slakken maar kort in de kolen, 3-4 minuten – u wilt ze hitte een rooksmaak geven en licht krokant jasje.
  4. Breng een pan water aan de kook. Dop de doperwten en blancheer deze 2 tot 3 minuten.
  5. Maak de vinaigrette. Pers de overige helft van de citroen uit en snijd het bonenkruid fijn. Meng 4 eetlepels citroensap met de spicy sojasaus en verjus. Breng op smaak met zeezout en bonenkruid.
  6. Maak de borden op. Schep 2 eetlepels geitenyoghurt in het midden van een diep bord. Maak de slakken en doperwten aan met de vinaigrette, zout en peper. Verdeel 4 slakken per persoon op de yoghurt. Schep hoopjes van de gerookte sjalot tussen de slakken. Verdeel hier als laatste de doperwtjes erover.
  7. Garneer met eetbare bloemen, bijvoorbeeld van daslook.


Tip van de chef

“Wanneer u een gerecht dresseert, verdeelt u de smaken. U wilt dat u bij elke lepel, elke schep, elke hap het hele gerecht proeft. Zo hoeven uw de gasten niet in een bepaalde volgorde eten of te zoeken, maar genieten simpelweg van een gebalanceerde smaak bij elke hap, zoals u bedacht heeft. Bouw het gerecht dus op met alle ingrediënten.”

Maak dit gerecht compleet met een passende wijn

Bestel de suggestie van Wils sommelier Barbora Peterikova

2019 Domaine Jean Masson & Fils | Apremont ‘Vieilles Vignes Traditionelle’ | Jacquère | Frankrijk, Savoie | Lekker droog en rins, maar met mooi (ster)fruit. Zeer verfrissend, elegant en een zachte afdronk. Bergwijn van de bovenste plank.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Restaurant Wils | Escargots met gerookte sjalot, geitenyoghurt en verse doperwten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten