Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

40 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

2 reebiefstukken
500 g Doré aardappels
200 g sperziebonen
1 sjalot
1 teen knoflook
200 g kastanjechampignons
5 g tijm
20 g roomboter

VOORRAADKAST

olijfolie
100 ml rode wijn

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

4 reebiefstukken
1 kg Doré aardappels
400 g sperziebonen
2 sjalotten
2 tenen knoflook
400 g kastanjechampignons
10 g tijm
40 g roomboter

VOORRAADKAST

olijfolie
200 ml rode wijn

Printen

Bereiding

Recept voor 2 personen

  1. Laat de reebiefstuk uit de koelkast op kamertemperatuur komen.
  2. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en doe ze in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en gaar de aardappels in 10-15 minuten. Giet af en houd ze warm in een pan met een deksel erop.
  3. Zet een andere pan gezouten water op het vuur en kook hierin de sperziebonen beetgaar. Giet af en houd warm met een deksel op de pan.
  4. Pel en snipper ondertussen de sjalot en knoflook fijn. Snijd de champignons in dunne plakjes.
  5. Bestrooi de reebiefstuk met zout en peper en bak in een koekenpan op middelhoog vuur in 1 eetlepel olijfolie. Bak circa 4 minuten per kant medium, afhankelijk van de dikte van het vlees. Laat het vlees rusten in aluminiumfolie en maak intussen de saus in dezelfde pan.
  6. Verwarm 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de sjalot en knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de rode wijn en tijm toe, draai het vuur laag en laat het iets inkoken. Zet het vuur uit, voeg de boter toe en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de reebiefstuk met de aardappels, sperziebonen en de champignon-rode wijnsaus.

Recept voor 4 personen

  1. Laat de reebiefstuk uit de koelkast op kamertemperatuur komen.
  2. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en doe ze in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en gaar de aardappels in 10-15 minuten. Giet af en houd ze warm in een pan met een deksel erop.
  3. Zet een andere pan gezouten water op het vuur en kook hierin de sperziebonen beetgaar. Giet af en houd warm met een deksel op de pan.
  4. Pel en snipper ondertussen de sjalot en knoflook fijn. Snijd de champignons in dunne plakjes.
  5. Bestrooi de reebiefstuk met zout en peper en bak in een koekenpan op middelhoog vuur in 2 eetlepels olijfolie. Bak circa 4 minuten per kant medium, afhankelijk van de dikte van het vlees. Laat het vlees rusten in aluminiumfolie en maak intussen de saus in dezelfde pan.
  6. Verwarm 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de sjalot en knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de rode wijn en tijm toe, draai het vuur laag en laat het iets inkoken. Zet het vuur uit, voeg de boter toe en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de reebiefstuk met de aardappels, sperziebonen en de champignon-rode wijnsaus.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT