Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Reebiefstuk met champignon rode wijnsaus en aardappels

Gang

main

Bereidingstijd

40 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

2 reebiefstukken
500 g Doré aardappels
200 g sperziebonen
1 sjalot
1 teen knoflook
200 g kastanjechampignons
5 g tijm
20 g roomboter

VOORRAADKAST

olijfolie
100 ml rode wijn

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

4 reebiefstukken
1 kg Doré aardappels
400 g sperziebonen
2 sjalotten
2 tenen knoflook
400 g kastanjechampignons
10 g tijm
40 g roomboter

VOORRAADKAST

olijfolie
200 ml rode wijn

Printen

Bereiding

Recept voor 2 personen

  1. Laat de reebiefstuk uit de koelkast op kamertemperatuur komen.
  2. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en doe ze in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en gaar de aardappels in 10-15 minuten. Giet af en houd ze warm in een pan met een deksel erop.
  3. Zet een andere pan gezouten water op het vuur en kook hierin de sperziebonen beetgaar. Giet af en houd warm met een deksel op de pan.
  4. Pel en snipper ondertussen de sjalot en knoflook fijn. Snijd de champignons in dunne plakjes.
  5. Bestrooi de reebiefstuk met zout en peper en bak in een koekenpan op middelhoog vuur in 1 eetlepel olijfolie. Bak circa 4 minuten per kant medium, afhankelijk van de dikte van het vlees. Laat het vlees rusten in aluminiumfolie en maak intussen de saus in dezelfde pan.
  6. Verwarm 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de sjalot en knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de rode wijn en tijm toe, draai het vuur laag en laat het iets inkoken. Zet het vuur uit, voeg de boter toe en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de reebiefstuk met de aardappels, sperziebonen en de champignon-rode wijnsaus.

Recept voor 4 personen

  1. Laat de reebiefstuk uit de koelkast op kamertemperatuur komen.
  2. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en doe ze in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en gaar de aardappels in 10-15 minuten. Giet af en houd ze warm in een pan met een deksel erop.
  3. Zet een andere pan gezouten water op het vuur en kook hierin de sperziebonen beetgaar. Giet af en houd warm met een deksel op de pan.
  4. Pel en snipper ondertussen de sjalot en knoflook fijn. Snijd de champignons in dunne plakjes.
  5. Bestrooi de reebiefstuk met zout en peper en bak in een koekenpan op middelhoog vuur in 2 eetlepels olijfolie. Bak circa 4 minuten per kant medium, afhankelijk van de dikte van het vlees. Laat het vlees rusten in aluminiumfolie en maak intussen de saus in dezelfde pan.
  6. Verwarm 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de sjalot en knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de rode wijn en tijm toe, draai het vuur laag en laat het iets inkoken. Zet het vuur uit, voeg de boter toe en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de reebiefstuk met de aardappels, sperziebonen en de champignon-rode wijnsaus.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Reebiefstuk met champignon rode wijnsaus en aardappels

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten