Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

500 g verse doperwten
125 g groene asperges
12 stuks ravioli ricotta-citroen
20 g roomboter
30 g parmezaan

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 kg verse doperwten
250 g groene asperges
24 stuks ravioli ricotta-citroen
40 g roomboter
50 g Parmezaanse kaas

Printen

Bereiding

Bereiding

  1. Breng een pan gezouten water aan de kook.
  2. Dop de doperwten, verwijder de harde onderkant van de asperges en snijd de stengels in stukken van 3 centimeter.
  3. Kook de ravioli ongeveer 5-6 minuten. Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de asperges en de doperwten toe aan het water.
  4. Bewaar een beetje pastawater en giet alles af.
  5. Verwarm de boter in een koekenpan tot het net stopt met bruisen.
  6. Doe de ravioli, asperges en doperwten erbij met een snuf zout en peper. Voeg er een beetje pastawater aan toe om een lichte saus te maken.
  7. Verdeel de pasta en groenten over de borden en rasp de Parmezaanse kaas erover.