Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Rabarbergelei voor een luie lentedag

Chef

Joanna Jes-Szopa – I wine&dine

Seizoen

spring

Gang

dessert

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

400 gram rabarber
(bloed)sinaasappel
1/2 Tahiti vanille stokje
200 gram fromage frais
200 ml slagroom

 

Zelf in huis halen:
50 tot 100 gram fijne kristalsuiker, plus extra als je slagroom wil gebruiken
3 gelatineblaadjes
poedersuiker
theelepel vanille extract

Printen

Bereiding

  1. Snijd het bovenste en het onderste stuk van de rabarbersteel af. Kies voor de meest rode stukken, omdat ze zoeter zijn en meer kleurpigmenten hebben. Spoel ze goed af, snijd ze in stukken van 3 tot 5 cm en doe ze in een steelpan met een deksel.
  2. Was de sinaasappel grondig en rasp de schil boven de rabarber. Snijd hem vervolgens doormidden en knijp het sap uit van één van de helften, direct in de pan. De rabarber zal zelf veel sap loslaten tijdens het koken. Snijd het vanillestokje door de lengte open en schrap de zaadjes eruit. Doe het met de onscherpe bovenkant van het mes. Op deze manier komen er minder draadjes los. Voeg het leeg geschraapte stokje ook aan de rabarber toe. Kook het 10 tot 15 minuten op een zacht vuur met een deksel daarop, totdat de rabarber uit elkaar valt. Roer af en toe en voeg beetje sinaasappelsap toe als het te droog wordt.
  3. Haal het vanillestokje eruit en pureer de gekookte rabarber met een staafmixer of in een blender. Voeg nu pas de suiker toe. Eerst 50 gram en proef of het niet te zuur is en voeg eventueel nog 50 gram extra toe. Doe dat achteraf, omdat je dan precies kan toetsen, hoe veel suiker nodig is.
  4. Week intussen de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  5. Zet 4 glaasjes of bakjes klaar. Voor een feestelijk effect gebruik mooie wijnglazen.
  6. Knijp de gelatineblaadjes goed uit met je beide handen en voeg toe aan de warme puree. Roer alles zorgvuldig totdat de gelatine geheel is opgelost.
  7. Schenkt voorzichtig in en probeer de randen schoon te houden. Als het afgekoeld is, dek het af met huishoudfolie en laat het ’n paar uur opstijven op de aanrecht of in de koelkast. Als je het in de koeling bewaart, haal het er op tijd uit, zodat het op de kamertemperatuur kan komen. Dan smaakt de gelei het allerlekkerst.
  8. Breng de fromage frais op smaak met poedersuiker en één theelepel vanille extract. Schep een royale lepel op de gelei en serveer. Wil je toch liever slagroom? Klop dan 200 milliliters boerenroom met 2 eetlepels fijne kristalsuiker en één theelepel vanille extract.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Rabarbergelei voor een luie lentedag
Joanna Jes-Szopa

over de Chef - Joanna Jes-Szopa – I wine&dine

Joanna, schrijfster van een culinaire blog, i wine&dine is opgeleid als kok en kookt de lekkerste gerechten met Lindenhoff producten en ze gaat voor ons en dus voor jullie heerlijke recepten maken die u in onze webwinkel terug kunt vinden en eenvoudig kunt bestellen! De passie voor koken en goed eten heeft Joanna via de genen van haar oma gekregen. En haar man stimuleert haar extra om veel te koken en dat begrijpen wij! Lekker eten is voor Joanna belangrijker dan snel."Eten heeft een emotioneel aspect en is niet alleen om de honger te stillen" Ze kookt elke dag en soms zelf meerdere keren per dag met veel aandacht en tijd.Ze is dol op eten, kieskeurig waar ze haar ingrediënten haalt, het liefst op vertrouwde plekken - boodschappen is een onderdeel van het kookritueel en voor Joanna ook een van de leukste!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten