Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Preistamppot met kabeljauw in Sorrento citroen-botersaus

Rated 5,0 out of 5
5,0 van 5 sterren (gebaseerd op 1 review)

Gang

main

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

500 g kruimige aardappels
2 preien
½ citroen
50 g roomboter
kabeljauwfilet
5 g verse kervel, fijngesneden

VOORRAADKAST

2 eetl. bloem
1 eetl. olijfolie

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 kg kruimige aardappels
3 preien
1 citroen
100 g roomboter
kabeljauwfilet
10 g verse kervel, fijngesneden

VOORRAADKAST

4 eetl. bloem
2 eetl. olijfolie

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Laat de vis op kamertemperatuur komen. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Was de prei en snijd in ringen.
  2. Kook de aardappels in circa 15 minuten zacht. Voeg de laatste 4 minuten de prei toe.
  3. Strooi ondertussen de bloem uit over een bord. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper. Wentel de kabeljauwdoor de bloem.
  4. Giet de aardappels en prei af en stamp tot een grove puree. Voeg 1 eetl. boter toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauw in 1 – 2 minuten per kant goudbruin. Haal uit de pan en verdeel over de borden.
  6. Voeg vervolgens de overige boter toe aan de pan. Voeg 1 eetl. citroensap en 1 theel. rasp toe. Wacht tot de boter lichtbruin en schuimig is. Schenk de gesmolten citroenboter over de
    kabeljauw en garneer met fijngesneden kervel. Schep de preistamppot op het bord.

Bereiding voor 4 personen

  1. Laat de vis op kamertemperatuur komen. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Was de prei en snijd in ringen.
  2. Kook de aardappels in circa 15 minuten zacht. Voeg de laatste 4 minuten de prei toe.
  3. Strooi ondertussen de bloem uit over een bord. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper. Wentel de kabeljauwdoor de bloem.
  4. Giet de aardappels en prei af en stamp tot een grove puree. Voeg 2 eetl. boter toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauw in 1 – 2 minuten per kant goudbruin. Haal uit de pan en verdeel over de borden.
  6. Voeg vervolgens de overige boter toe aan de pan. Voeg 2 eetl. citroensap en 2 theel. rasp toe. Wacht tot de boter lichtbruin en schuimig is. Schenk de gesmolten citroenboter over de
    kabeljauw en garneer met fijngesneden kervel. Schep de preistamppot op het bord.

 

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Preistamppot met kabeljauw in Sorrento citroen-botersaus

Beoordelingen

Verrassend lekker!

Rated 5,0 out of 5

Makkelijk recept met eenvoudige ingrediënten, maar zoals we gewend zijn van Lindenhoff met een groots resultaat!

Avatar for Marije
9 maanden geleden

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten