Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

25 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 teentje knoflook, geperst
3 takjes oregano, gerist
1/2 rode peper, in reepjes
1 bol mozzarella, in plakken
2 pruimtomaten, in blokjes
1 flesje tomaten passata
verse pizza bodems
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 bakje rucola
10 g verse basilicum

VOORRAADKAST

55 ml olijfolie
2 eetl. Balsamico azijn

OPTIONEEL

pizzasteen

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 teentje knoflook, geperst
6 takjes oregano, gerist
1 rode peper, in reepjes
2 bollen mozzarella, in plakken
4 pruimtomaten, in blokjes
1 flesje tomaten passata
verse pizza bodems
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 bakjes rucola
20 g verse basilicum

VOORRAADKAST

110 ml olijfolie
4 eetl. Balsamico azijn

OPTIONEEL

pizzasteen

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 240 graden. Leg eventueel een pizzasteen in de oven als u die heeft. Pers de knoflook. Ris de blaadjes oregano van de takjes. Snijd de rode peper, zonder de zaadjes, in reepjes. Snijd de mozzarella in plakken. Snijd de pruimtomaten in blokjes.
  2. Verwarm 50 ml olijfolie in een steelpannetje, voeg de helft van de knoflook en de chilipeper toe en laat op laag vuur sudderen.
  3. Meng in een kom de passata, de rest van de knoflook en oregano en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de pizzabodems met de saus. Verdeel de mozzarella over de pizza’s en rasp de Parmezaanse kaas erboven. Bak de pizza’s in 6-8 minuten knapperig in de oven.
  4. Doe ondertussen de rucola en pruimtomaten in een kom en besprenkel met 2 eetl. olijfolie en de Balsamico azijn.
  5. Zeef de pittige olie en gooi de restjes chilipeper en knoflook weg. Verdeel de basilicum over de pizza’s en besprenkel met de pittige olie naar smaak. Serveer met de salade.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT