Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

winter

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

145 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Recept uit Feest van Uit Paulines Keuken

Ingrediënten voor 6 personen
1,5 kg stuk picanha
1 teen knoflook
1 limoen

Voorraadkast
2 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
3 tl venkelzaad
1 tl zout + 1 tl grof zeezout
Olijfolie

Salsa
1 rode ui
1 rode paprika
0,5 gele paprika
2 tomaten
1 rode peper
2 takjes platte peterselie
2 takjes koriander
1 takje basilicum
2 teentjes knoflook
1 limoen

Voorraadkast
Peper en zout

Materiaal
Vuurvaste pan die in de oven kan, eventueel een kerntemperatuurmeter

Printen

Picanha uit de oven met paprikasalsa

Het is feest! Uit Pauline’s keuken bestaat 10 jaar. Wat een mijlpaal! Om haar jubileum te vieren, stelde Pauline een bijzonder magazine samen bomvol inspiratie en bijzondere recepten en hieruit mogen we dit heerlijke recept met jullie delen!

  1. Stamp het venkelzaad in de vijzel. Pers de teen knoflook uit boven de vijzel. Voeg het zout toe en stamp tot een gladde pasta. Voeg de paprikapoeder en cayennepeper toe. Meng door elkaar en rasp de schil van de limoen boven de vijzel.
  2. Dep de picanha droog met keukenpapier en snijd het vet kruislings in. Wrijf het vlees rondom in met de kruiden. Wrijf nog 1 tl extra zoutvlokken in het vet. Laat 1 uur rusten op kamertemperatuur en dep daarna goed droog met keukenpapier.
  3. Verwarm de oven voor op 100 graden (hetelucht).
  4. Verhit in een ovenbestendige koekenpan 2 el olijfolie. Bak het vlees op de vetkant 10 minuten op halfhoog vuur goudbruin. Draai het vlees om en bak nog eens 2 minuten. Zet de pan in de oven. Bak het vlees 45 minuten of tot de kerntemperatuur van het vlees 57°C  is (voor medium gebakken). Bedruip de picanha regelmatig (om de 15 minuten) met het bakvet.
  5. Maak de salsa. Pers de limoen uit. Snijd de paprika’s en tomaten in stukjes van 0,5 centimeter. Hak de rode peper in dunne ringetjes en snipper de rode ui. Meng alles door elkaar. Hak de knoflook fijn en voeg samen met het limoensap toe. Breng de salsa verder op smaak met peper en zout..
  6. Haal de pan met de picanha uit de oven. Neem het vlees uit de pan en laat het losjes afgedekt met aluminiumfolie op een warme plek ongeveer 10 minuten rusten.
  7. Snijd het vlees in plakken, leg ze op een mooie schaal en schep de salsa er over. Hak de verse kruiden grof en strooi ze over het vlees.

Ingrediënten in dit recept