Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

appetizer

Duration

30 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Ingrediënten voor 6 personen
750 gr pastinaak, schoon gewicht
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gehakt
200 gr gemengde paddenstoelen, gehakt.
1 el boter
1 takje tijm, alleen blaadjes, gehakt
Paar takjes verse peterselie

Voorraadkast
2 el olijfolie
500 ml groentebouillon (of meer afhankelijk hoe dik of dun u de soep wilt serveren)
Peper en zout

Printen

Pastinaaksoep met paddenstoelen

  1. Maak de pastinaak schoon en snij in stukken.
  2. Verhit een ruime soeppan met de olijfolie en bak hierin eerst de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak even kort mee. Voeg nu de pastinaak toe en de groentebouillon en breng het geheel aan de kook.
  3. Laat koken tot de pastinaak mooi zacht is. Dit duurt ongeveer 20 minuten maar is afhankelijk van hoe groot je de stukken hebt gesneden.
  4. In de tussentijd verhit je een koekenpan met de boter en hierin bak je de paddenstoelen met het takje tijm gaar en goudbruin.
  5. Zodra de pastinaak gaar is pureer je het met een staafmixer of in de blender. Breng op smaak met peper en zout. U kunt eventueel nog meer bouillon toevoegen als u de soep minder dik wilt
  6. Serveer de pastinaaksoep met de gebakken paddenstoelen erop en wat verse peterselie erover.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT