Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 pastinaak
1 kruimige aardappel
1 ui
1 grote teen knoflook
3 takjes tijm
10 g verse peterselie
20 g roomboter
2 kleine broodjes
125 ml crème fraîche

VOORRAADKAST

2 eetl. olijfolie
2 theel. witte wijnazijn
600 ml groentebouillon

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 pastinaken
2 kruimige aardappels
2 uien
2 tenen knoflook
4 takjes tijm
15 g verse peterselie
40 g roomboter
4 kleine broodjes
250 ml crème fraîche

VOORRAADKAST

2 eetl. olijfolie
1 eetl. witte wijnazijn
1.2 l groentebouillon

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en aardappel en snijd ze in grove stukken. Snipper de ui en pers de knoflook. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de peterselie fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de helft van de knoflook 1 minuut. Blus af met de witte wijnazijn en bak nog 2 minuten.
  3. Voeg de pastinaak, aardappel, tijmblaadjes en de groentebouillon toe en laat 10 minuten pruttelen.
  4. Meng in een kommetje de boter met de overige knoflook en tweederde van de peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de broodjes aan de bovenkant in een ruitpatroon in. Verdeel de kruidenboter met een mes tussen de inkepingen van de broodjes. Bak ze circa 8 minuten in de oven.
  5. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een romige soep. Roer de helft van de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over twee kommen, garneer met de overige crème fraîche en fijngehakte peterselie. Besprenkel met wat olijfolie. Serveer de soep met het knoflookbrood.

 

Ingrediënten in dit recept