Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

30 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

½ bloemkool
2 uien
200 g rigatoni
5 g dragon
100 g walnoten
100 ml slagroom
rasp en sap van een ½ citroen
Parmezaanse kaas

VOORRAADKAST

150 ml olijfolie
versgemalen zwarte peper en zout

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 bloemkool
4 uien
400 g rigatoni
10 g dragon
200 g walnoten
200 ml slagroom
rasp en sap van 1 citroen
Parmezaanse kaas

VOORRAADKAST

200 ml olijfolie
versgemalen zwarte peper en zout

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de bloemkool in roosjes, meng met 50 ml olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de bloemkool in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
  2. Pel de ui en snijd deze in zo dun mogelijke ringen. Verhit 100 ml olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur. Bak hierin de uien in circa 8 minuten goudbruin en knapperig. Kijk uit dat de uien niet te hard bakken – de olie moet zachtjes pruttelen. Zet af en toe eventueel het vuur iets lager en roer goed om.
  3. Giet de uien af in een zeef boven een kom. Stort de uien op een met keukenpapier bekleed bord en breng op smaak met zout. Bewaar de olie apart.
  4. Doe de uienolie met 50 gram walnoten, de slagroom en het sap van de citroen in de kom van een staafmixer en pureer. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel nog wat zout.
  5. Hak de rest van de walnoten grof en pluk de blaadjes van de dragon. Roer beide door de saus.
  6. Breng een grote pan ruim gezouten water aan de kook en kook hierin de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet de pasta af en meng met de romige walnotensaus. Serveer met de geroosterde bloemkool en leg de knapperige uien er bovenop.

 

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT