Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Bereidingstijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

4 personen | 25 minuten

300 gr Casarecce pasta
200 gr spek
2 rode uien
500 gr rode kool
400 ml slagroom
200 gr pecorino
20 gr oregano
20 gr peterselie
20 gr tijm

Voorraadkast / zelf in huis halen
Zout en peper

 

 

Printen

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet opzij
  2. Neem een ruime koekenpan en bak hierin de spekreepjes uit. Haal uit de pan en laat even uitlekken.
  3. Bak ui tot deze glazig is in het baconvet. Voeg de blaadjes tijm toe en bak mee.
  4. Voeg de rode ui toe en bak het geheel tot de rode kool zacht begint te worden maar nog niet zijn kleur is verloren. Hoe lang dat duurt is ook afhankelijk van hoe dik of hoe dun je de rode kool hebt gesneden. Hou ongeveer een kwartier aan. Het mag nog wel knapperig zijn.
  5. Zet het vuur lager en voeg de pasta en spekjes weer toe.
  6. Giet de room erbij en de geraspte kaas en roer tot het iets indikt en de kaas gesmolten is.
  7. Serveer met verse peterselie en fijngehakte oregano erover.

Ingrediënten in dit recept