Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

200 g spaghetti
125 g groene asperges
250 g cherrytomaten
1 sjalot
2 stuks Baambrugs big chorizo
10 g basilicum
30 g Parmezaanse kaas

VOORRAADKAST

olijfolie
50 ml witte wijn

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

400 g spaghetti
250 g groene asperges
500 g cherrytomaten
2 sjalotten
4 stuks Baambrugs big chorizo
20 g basilicum
60 g parmezaan

VOORRAADKAST

olijfolie
100 ml witte wijn

Printen

Bereiding

Bereiding

  1. Breng een pan met gezouten water aan de kook
  2. Verwijder de harde onderkant van de asperges en snijd de stengels in stukken van 3 cm. Halveer de cherrytomaten en snijd de sjalot fijn
  3. Snijd de chorizo over de lengte in, haal het vlees uit het vel en breek in grove stukken.
  4. Zet een grote koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur en bak de knoflook, sjalot en de chorizo. Voeg na een paar minuten de asperges toe en bak circa 3 minuten mee tot ze net gaar zijn. Giet de witte wijn erbij en laat de alcohol verdampen. Scheur de basilicum blaadjes grof en voeg met de cherrytomaten toe aan de pan. De saus is klaar wanneer de cherrytomaten net zacht beginnen te worden. Proef de saus en voeg eventueel wat zout en peper toe.
  5. Hou een beetje pasta water apart en giet de pasta af
  6. Doe de pasta en een beetje kookvocht bij de saus. Zet de pan op middelhoog vuur en meng tot de pasta en de saus een geheel zijn geworden.
  7. Verdeel de pasta over de borden en rasp de Parmezaanse kaas er overheen.

Ingrediënten in dit recept