Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

200 g pappardelle
1 teentje knoflook
15 g verse basilicum
75 g ricotta salata
½ Sorrento citroen
babyspinazie

VOORRAADKAST

50 ml olijfolie

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

400 g pappardelle
2 teentjes knoflook
30 g verse basilicum
150 g ricotta salata
1 Sorrento citroen
babyspinazie

VOORRAADKAST

100 ml olijfolie

Printen

Bereiding

  1. Kook de pappardelle in circa 10 minuten beetgaar. Hak de knoflook en basilicum grof.
  2. Meng in een keukenmachine de knoflook, basilicum, helft van de ricotta salata, olijfolie en het sap van een halve citroen – bewaar de schil – tot een pesto en breng op smaak met zout en peper.
  3. Bewaar een kopje kookvocht en giet de pappardelle af. Zet de pan met pappardelle op laag vuur terug en roer de pesto erdoor. Laat de babyspinazie handje voor handje slinken in de pan. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken.
  4. Schep de pasta op borden, rasp de overige ricotta salata erboven en maak af met een beetje geraspte citroenschil. Garneer met wat extra basilicum

 

Ingrediënten in dit recept