Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

nagerecht

Bereidingstijd

15 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Ingrediënten voor 6 personen

Pannnacotta
350 ml slagroom
500 gr volle yoghurt

Voorraadkast
4 blaadjes gelatine
1 tl vanile extract
110 gr suiker

Cranberrysaus
250 gr cranberries
100 ml sinaasappelsap, vers

Voorraadkast
3 stuks steranijs
2 stokjes kaneel
150 gr suiker

Printen

Pannacotta met cranberrysaus

Cranberry saus

  1. Begin met het maken van de cranberrysaus. Hiervoor doe je alle ingrediënten in een steelpannetje en dit breng je rustig aan de kook. Zodra alle suiker is opgelost zet je het vuur wat lager.
  2. Laat het geheel nu zachtjes pruttelen tot alle cranberries zijn open gesprongen. Haal van het vuur en verwijder de steranijs en de kaneelstokjes.
  3. Maak het glad met een staafmixer of laat het zoals het is. Je hebt dan een cranberry compote.
  4. Ga nu door met het maken van de pannacotta.Pannacotta
  5. Zet de blaadjes gelatine in een kom met koud water in de week voor minimaal 5 minuten.
  6. Doe de slagroom en de suiker bij elkaar in een steelpannetje. Zet dit op het vuur en verwarm tot de suiker is opgelost en de room goed warm is maar nog niet kookt. Knijp de gelatine uit en roer dit door het warme mengsel. Voeg de yoghurt en de vanille erbij en roer alles goed door.
  7. Giet in je klaarstaande pannacotta vormpjes, dek af met plastic folie en zet dit minimaal 4 uur in de koelkast maar liever nog langer.
  8. Wil je de pannacotta uit het vormpje halen, vul dan een ruime kom met heet water en hou het vormpje daar even kort in. Je ziet als het goed is dat de randen iets ‘smelten’ en zo los laten. Keer om op een bord, hou de kom en het vormpje goed vast, draai om en schud het in een keer eruit.
  9. Serveer de pannacotta met de cranberrysaus.

Ingrediënten in dit recept