Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Lindenhoff x restaurant de Kas | Langzaam voorgegaarde runderwang met boerenkool en ndujaboter en twee bijgerechten

ingrediënten

2 PERSONEN

Runderwang
Langzaam voorgegaarde runderwang door onze slagers
200 gram boerenkool
1 el boerenroomboter

Voorraadkast
scheutje zonnebloemolie

Aardappels met gremolata
500g Opperdoezer Ronde aardappels
0,5 el boerenroomboter
10g peterselie – fijngesneden
¼ citroen – zest en sap
¼ teen knoflook

Frisse salade met ranch dressing
1 Romaine sla
10 g dille
1 el creme fraiche
1 el mayonaise
geraspte parmigiano

Voorraadkast
2 druppels worcestersaus

Nduja-boter voor u bereid door de keuken van restaurant de Kas

4 PERSONEN

Runderwang
Langzaam gegaarde runderwang door onze slagers
400 gram boerenkool
1 el boerenroomboter

Voorraadkast
scheutje zonnebloemolie

Aardappels met gremolata
1kg Opperdoezer Ronde aardappels
1 el boerenroomboter
20g peterselie – fijngesneden
1/2 citroen – zest en sap
1/2 teen knoflook

Frisse salade met ranch dressing
1 Romaine sla
10 g dille
1 el creme fraiche
1 el mayonaise
geraspte parmigiano

Voorraadkast
2 druppels worcestersaus

Nduja-boter voor u bereid door de keuken van restaurant de Kas

Printen

Langzaam voorgegaarde runderwang met boerenkool en ndujaboter en twee bijgerechten

Bereidingstijd | minimaal 60 minuten verwarmen runderwang + 15 minuten kooktijd aardappelen | 30 minuten bereiding | 10 minuten voor serveren
Voorbereiding:
U kunt de geblancheerde boerenkool eventueel vooraf bereiden.

BEREIDING RUNDERWANG

  1. Verwarm een pan met water tot ongeveer 80 graden. Leg het zakje met runderwang in het water en gaar 1 uur. Geen probleem als dit langer is, de smaak wordt steeds beter.
  2. Zet een pan met ijswater klaar. Breng een grote pan met water en ruim zout aan de kook. Rits de bladeren van de boerenkool van de nerf. Blancheer de boerenkool  2 à 3 minuten in het water en leg vervolgens in het ijswater.
  3. Smelt de nduja-boter in een koekenpan of grote braadpan. Bak de boerenkool een paar minuten tot deze voldoende gaar is.
  4. Haal de runderwang uit de verpakking en bewaar 2 eetlepels vocht.
  5. Verhit in een pan de zonnebloemolie. Bak de runderwang in paar minuten rondom bruin. Voeg de roomboter en het vocht toe en bak nog een minuut.
  6. Breek of snij de runderwang in stukken. Meng het vlees met de boerenkool en serveer in een schaal.

BEREIDING BIJGERECHTEN

  1. Boen de aardappelen schoon. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en schud deze goed door zodat de buitenkant fluffy wordt. Laat de aardappels even staan totdat de buitenkant is afgekoeld – dit voorkomt dat de aardappels minder snel gaan plakken.
  2. Meng voor de gremolata de fijngesneden peterselie, sap en zest van de citroen, fijngesneden knoflook en zet opzij.
  3. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in de pan. Bak de aardappels goudbruin. Voeg resterende boter toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met zout. Doe de aardappels in een mooie schaal en garneer met de gremolata.
  4. Was de sla en breek in stukken. Meng voor de ranch-dressing de crème fraîche, mayonaise, geraspte Parmezaanse kaas en worcestersaus. Meng in een kom de sla en dressing. Serveer in een mooie schaal en bestrooi met de fijngesneden dille.

Chef Jos: ‘De nudja-boter is best spicy dus gebruik iets minder als er ook kinderen mee eten.’

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Lindenhoff x restaurant de Kas | Langzaam voorgegaarde runderwang met boerenkool en ndujaboter en twee bijgerechten

Ontdek meer recepten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt