Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

35 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

400 g Roseval aardappels
1 kleine rode ui
100 g cherrytomaten
little gem salade
2 Lindenhoff runderburgers
2 brioche broodjes
3 eetl. mayonaise

VOORRAADKAST

2 eetl. olijfolie
1 eetl. witte wijnazijn
ketchup (optioneel)

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

800 g Roseval aardappels
1 grote rode ui
200 g cherrytomaten
little gem salade
4 Lindenhoff runderburgers
4 brioche broodjes

VOORRAADKAST

4 eetl. olijfolie
6 eetl. mayonaise
2 eetl. witte wijnazijn
ketchup (optioneel)

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng een pan met gezouten water aan de kook.
  2. Snijd de Roseval aardappels in kwarten, kook ze 5 minuten en laat uitlekken. Leg de aardappels op een bakplaat, besprenkel met 1 eetl. olijfolie, peper en zout en bak in circa 25 minuten knapperig in de oven. Schep halverwege even om.
  3. Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Verhit een koekenpan met de overige olijfolie en bak de ui in circa 15 minuten zacht en goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Halveer de cherrytomaten. Trek de bladeren van de little gem en snijd grof. Meng 1 eetl. mayonaise met de witte wijnazijn en breng op smaak met zout en peper. Doe de little gem in een kom met de cherrytomaten en besprenkel met de dressing.
  5. Bak de Lindenhoff burgers in circa 8 minuten rondom gaar en goudbruin. Verwarm de brioche broodjes 3 minuten in de oven.
  6. Bestrijk de brioche broodjes naar smaak met mayonaise en/of ketchup. Beleg met wat salade, cherrytomaten, een hamburger en gekaramelliseerde ui. Serveer met de aardappelpartjes en de overige salade.

Ingrediënten in dit recept