Seizoen

zomer

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

15 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4-8 personen // tijd: circa 15 minuten + 4-6 uur garen/rusten

2 kg lamsbout
2 teentjes knoflook, geperst
3 takjes verse rozemarijn, gerist en fijngehakt
3 takjes verse tijm, geris

Voorraadkast / zelf in huis halen:
6 eetl. olijfolie
Flinke snuf zeezout
1 eetl. gerookt paprika poeder
1 theel. kaneelpoeder


Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten behalve de lamsbout tot een kruidenrub.
  2. Kerf de lamsbout voorzichtig in en masseer in met Griekse olijfolie om de rub goed te laten plakken.
  3. Bestrijk met de rub en zet apart.
  4. Bereid ondertussen je barbecue voor op indirect grillen op een lage temperatuur van 120-140 graden.
  5. Voeg eventueel enkele blokken rookhout toe. Wacht tot de rook dun wordt en lichtblauw kleurt.
  6. Plaats de lamsbout op de barbecue en laat garen op lage temperatuur tot je een kern bereikt van 80 graden. Dit kan circa 4-6 uur duren.
  7. Laat het vlees circa 15 minuten rusten in aluminiumfolie voor serveren.

Ingrediënten in dit recept