Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Chef

Chef Estée Strooker

Seizoen

lente

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

15 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

GERECHT VOOR 4 PERSONEN

350 gram lamsfilet, zonder vet of zenen
30 gram Parmezaanse kaas, geraspt + extra om te garneren
1 ui, geraspt
2 eetl. kappertjes
1 grote rijpe tomaat (of 2 kleine)
5 takken (water)munt
4 verse vijgen, in partjes

VOORRAADKAST

zout en grofgemalen zwarte peper
50 ml vierge olijfolie + extra
1 eetl. fijne mosterd
2 kleine augurken

Printen

Bereiding

  1. Snijd het lamsvlees eerst in lange banen en daarna in kleine blokjes van 2 millimeter tot een fijne tartaar. Meng de Parmezaanse kaas en zout en peper door de tartaar en voeg een scheutje olijfolie toe. Bewaar de tartaar tot serveren in de koelkast.
  2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op laag vuur en voeg er de geraspte ui, grofgemalen peper en een snuf zout aan toe. Blijf gedurende 5 minuten regelmatig roeren, zodat de ui glazig en zacht wordt. Laat de ui afkoelen.
  3. Hak de augurken en kappertjes fijn. Meng door het afgekoelde uienmengsel. Meng de mosterd doorheen.
  4. Kook in een klein steelpannetje wat water. Blancheer de tomaat voor 10 seconden in het kokende water. Spoel hem daarna met koud water af en verwijder het tomatenvel. Snijd de tomaat in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijd de tomaat in blokjes. Meng door het uienmengsel. Haal de (water)muntbladeren van de steeltjes en snijd de bladeren heel fijn. Meng door het uienmengsel.
  5. Serveer de lamstartaar op platte bordjes. Leg er een schepje uienmengsel en een partje vijg op. Garneer met olijfolie en wat extra Parmezaanse kaas.

Ingrediënten in dit recept

over de Chef - Chef Estée Strooker