ingrediënten

4 personen | 30 minuten

1 lamsrack van 500 gr
Boerenroomboter om in te braden
1 kg witte asperges
500 gr aardappelmix

Voorraadkast
Peper en zout

Recept: Miljuschka


Lamsrack met asperges en gebakken aardappeltjes door Miljuschka

Bereiding lamsrack

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Neem een ruime koekenpan en smelt hierin de boter. Doe peper en zout op het lamsrack en braadt het aan in de pan tot goudbruin.
  2. Zet met pan en al in de oven voor ongeveer 10 minuten.
  3. Haal uit de oven en laat rusten voor ongeveer 10 minuten voor je het aansnijdt.

Bereiding asperges

  1. Schil de asperges met een dunschiller en snij het houtige gedeelte van de asperges aan de onderkant eraf. Gooi de schillen niet weg! Hier kun je een heerlijke bouillon van trekken.
  2. Zet de asperges op met koud water, breng aan de kook en zet het vuur dan meteen uit. Laat het zo 10 minuten staan en giet dan af.

Bereiding aardappeltjes

  1. Was de aardappeltjes en snij in kleinere stukken. Kook ze heel even voor (ongeveer 5 minuten) en verhit dan een koekenpan met ruim boter. Bak de aardappeltjes hierin goudbruin en gaar. Ongeveer 15 minuten.

Serveer het lamsrack met de asperges en de aardappeltjes

Recept: Miljuschka

Ingrediënten in dit recept