Seizoen

winter

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

75 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

4 st kwartel
150 gr boerenroomboter neutraal, zacht
1 bol knoflook
1 Barbabietole arrosto, geroosterde biet
1 el creme fraiche
Rasp van 1 sinaasappel
½ biet
1 ramanas
3 chioggia biet pickles
1 venkel, voor het venkelloof

Zelf in huis halen
½ tl honing
Peper/zout

Aceto balsamico jus
1 potje gevogelte jus
20 gr roomboter

Zelf in huis halen
50 ml aceto balsamico
Peper en zout


Bereiding kwartel

Kwartels

  1. Maak de kwartels schoon en bestrooi met peper en zout. Beboter de kwartels van binnen en buiten en plaats ze in een passende pan. Gaar de kwartels 10 à 12 minuten samen met de knoflook in de oven op 230°C tot ze mooi goudbruin zijn.  Afdekken met aluminiumfolie en 5 minuten laten rusten

Jus van aceto balsamico

  1. Haal de kwartels uit de pan en bewaar ze in de aluminiumfolie. Bewaar de knoflook maar doe het overtollig vet weg. Voeg de Aceto balsamico en de gevogelte jus toe en kook in tot de gewenste dikte. Voeg het klontje boter (20 gram) toe en roer deze door de jus. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de knoflook ook

Geroosterde biet

  1. Meng de crème fraiche, honing, de rasp van de sinaasappel en peper en zout met elkaar en strijk uit op een bord. Pel de biet schoon breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de ramanas dun op een mandoline of snijmachine en tot de helft insnijden zodat hij mooi als een ‘cornetje’ opgerold kan worden.
  3. Snijd de biet in 4 mooie stukken. Plaats de biet als eerste op een bord op de crème fraîche. Decoreer de biet met de cornetjes van ramanas, chioggia biet pickles en het venkelkruid.

Ingrediënten in dit recept