Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Hoofgerecht voor 4 personen:
3 pastinaken
2 doré aardappels
50-100 g roomboter
4 gevulde kwartels met rozijnen
500 g oerwortels
3 takjes tijm

Zelf in huis halen: 
olijfolie
peper en zout
honing of suiker

Printen

Kwartel met geglaceerde wortels en pastinaakpuree

  1. Schil de pastinaken en aardappels en snijd in stukken. Doe in een pan met ruim gezouten water, breng aan de kook en kook 10 minuten.
  2. Breng ondertussen de kwartels royaal op smaak met peper en zout. Verhit olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kwartels hierin rondom goudbruin aan. Draai het vuur iets lager en bak de kwartels rondom nog 5 minuten.
  3. Doe een flinke klont boter in de pan, laat deze smelten en gebruik een lepel om de hete boter telkens over de kwartel te scheppen. Houd de pan hierbij iets scheef, zodat je goed de boter kunt scheppen. Schep de hete boter over de hele kwartels, let ook goed op de pootjes omdat deze nauwelijks contact hebben met de pan. Doe dit zo’n 5 minuten tot de kwartel gaar is, hij mag nog licht rosé zijn.
  4. Giet de pastinaak en aardappels af en pureer met een stamper of pureeknijper. Roer de boter erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
  5. Doe de wortels in een koekenpan waar je een deksel van hebt, samen de tijm, 1 eetl. honing of suiker, een snuf zout en een 50-100 ml water. Doe het deksel op de pan, draai het vuur laag en kook de wortels circa 15 minuten.
  6. Haal het deksel van de pan, draai het vuur hoog en bak de wortels tot ze sticky en gekarameliseerd zijn.
  7. Serveer de kwartels op de aardappelpuree, met de wortels als bijgerecht.

Ingrediënten in dit recept