Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

nagerecht

Bereidingstijd

50 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

8-12 personen // 50 minuten

60 gr koude boter, in klontjes
200 ml karnemelk
400 gr kersen, ontpit gewicht
Slagroom (of een bol ijs)

Voorraadkast / zelf in huis halen
130 gr zelfrijzend bakmeel
40 gr kokosrasp
45 gr cacaonibs
70 gr suiker
100 ml amandelmelk
2 tl vanille extract

Recept: Miljuschka

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Doe het bakmeel, kokos, cacaonibs, suiker en het zout in een kom.
  3. Doe hier de koude boter bij en meng met uw vingertoppen de boter door het meel heen tot u een kruimelig beslag overhoudt.
  4. Voeg de karnemelk en de amandelmelk toe en mix het met een garde even door. Meng het niet te lang.
  5. Doe het over in een ondiepe bakvorm.
  6. Verdeel de kersen over het beslag en zet in de oven voor ongeveer 40 minuten of tot goudbruin en gaar.
  7. Serveer met slagroom of ijs

Ingrediënten in dit recept