Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Kamper lamsburger met auberginesalade en verse muntsaus

Gang

main

Bereidingstijd

40 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

250 g aubergine
5 g verse munt
50 ml Franse yoghurt
½ teen Lautrec knoflook
250 gram Siciliaanse cherrytomaten
½ Sorrento citroen, sap
2 Kamper lamsburgers
2 briochebroodjes

VOORRAADKAST

olijfolie om in te bakken
zout en peper

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

500 g aubergine
10 g verse munt
100 ml franse yoghurt
1 teen Lautrec knoflook
500 gram Siciliaanse cherrytomaten
1 Sorrento citroen, sap
4 Kamper lamsburgers
4 briochebroodjes

VOORRAADKAST

olijfolie om in te bakken
zout en peper

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Maak aan met 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout. Rooster 20 tot 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  2. Haal de muntblaadjes van de takken en hak de bladeren fijn. Meng de helft van de munt door de yoghurt. Pers of rasp de halve teen knoflook en meng door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de cherrytomaten doormidden of in blokjes. Meng met de rest van de munt en 1 tot 2 eetlepels citroensap. Zet apart.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur en bak hierin de lamsburgers 2 tot 3 minuten per kant. Haal uit de pan en leg apart, maar laat al het vet in de pan zitten.
  5. Snijd de briochebroodjes doormidden en bak deze in het lamsvet in de pan goudbruin.
  6. Haal de aubergine uit de oven en meng door de munt. Leng eventueel aan met nog wat extra olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Schep de muntsaus op de onderkant van elk broodje, gevolgd door de lamsburger en een paar scheppen van de auberginesalade. Plaats de bovenkant van het broodje erop. Serveer de rest van de salade naast de broodjes.

Bereiding voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Maak aan met 6 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout. Rooster 20 tot 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  2. Haal de muntblaadjes van de takken en hak de bladeren fijn. Meng de helft van de munt door de yoghurt. Pers of rasp de halve teen knoflook en meng door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de cherrytomaten doormidden of in blokjes. Meng met de rest van de munt en 3 tot 4 eetlepels citroensap. Zet apart.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur en bak hierin de lamsburgers 2 tot 3 minuten per kant. Haal uit de pan en leg apart, maar laat al het vet in de pan zitten.
  5. Snijd de briochebroodjes doormidden en bak deze in het lamsvet in de pan goudbruin.
  6. Haal de aubergine uit de oven en meng door de munt. Leng eventueel aan met nog wat extra olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Schep de muntsaus op de onderkant van elk broodje, gevolgd door de lamsburger en een paar scheppen van de auberginesalade. Plaats de bovenkant van het broodje erop. Serveer de rest van de salade naast de broodjes.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Kamper lamsburger met auberginesalade en verse muntsaus

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten