Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

40 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 aubergine
5 g verse munt
50 ml Franse yoghurt
½ teen Lautrec knoflook
250 gram Siciliaanse cherrytomaten
½ Sorrento citroen, sap
2 Kamper lamsburgers
2 briochebroodjes

VOORRAADKAST

olijfolie om in te bakken
zout en peper

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 aubergines
10 g verse munt
100 ml franse yoghurt
1 teen Lautrec knoflook
500 gram Siciliaanse cherrytomaten
1 Sorrento citroen, sap
4 Kamper lamsburgers
4 briochebroodjes

VOORRAADKAST

olijfolie om in te bakken
zout en peper

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Maak aan met 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout. Rooster 20 tot 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  2. Haal de muntblaadjes van de takken en hak de bladeren fijn. Meng de helft van de munt door de yoghurt. Pers of rasp de halve teen knoflook en meng door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de cherrytomaten doormidden of in blokjes. Meng met de rest van de munt en 1 tot 2 eetlepels citroensap. Zet apart.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur en bak hierin de lamsburgers 2 tot 3 minuten per kant. Haal uit de pan en leg apart, maar laat al het vet in de pan zitten.
  5. Snijd de briochebroodjes doormidden en bak deze in het lamsvet in de pan goudbruin.
  6. Haal de aubergine uit de oven en meng door de munt. Leng eventueel aan met nog wat extra olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Schep de muntsaus op de onderkant van elk broodje, gevolgd door de lamsburger en een paar scheppen van de auberginesalade. Plaats de bovenkant van het broodje erop. Serveer de rest van de salade naast de broodjes.

Bereiding voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Maak aan met 6 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout. Rooster 20 tot 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  2. Haal de muntblaadjes van de takken en hak de bladeren fijn. Meng de helft van de munt door de yoghurt. Pers of rasp de halve teen knoflook en meng door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de cherrytomaten doormidden of in blokjes. Meng met de rest van de munt en 3 tot 4 eetlepels citroensap. Zet apart.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur en bak hierin de lamsburgers 2 tot 3 minuten per kant. Haal uit de pan en leg apart, maar laat al het vet in de pan zitten.
  5. Snijd de briochebroodjes doormidden en bak deze in het lamsvet in de pan goudbruin.
  6. Haal de aubergine uit de oven en meng door de munt. Leng eventueel aan met nog wat extra olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Schep de muntsaus op de onderkant van elk broodje, gevolgd door de lamsburger en een paar scheppen van de auberginesalade. Plaats de bovenkant van het broodje erop. Serveer de rest van de salade naast de broodjes.

Ingrediënten in dit recept