Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

40 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

500 g Roseval aardappels
300 g sperziebonen
Gasconne kalfsschnitzels, op kamertemperatuur
8 blaadjes verse salie
2 eetl. roomboter
4 plakken Baambrugs big buikspek
4 teentjes knoflook

VOORRAADKAST

50 g bloem
2 eetl. olijfolie
1 glas droge witte wijn

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 kg Roseval aardappels
600 g sperziebonen
Gasconne kalfsschnitzels, op kamertemperatuur
16 blaadjes verse salie
4 eetl. roomboter
8 plakken Baambrugs big buikspek
8 teentjes knoflook

VOORRAADKAST

100 g bloem
4 eetl. olijfolie
2 glaasjes droge witte wijn

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng een ruime pan gezouten water aan de kook. Kook de aardappels gedurende 10 minuten. Snijd de uiteinden van de sperziebonen.
  2. Leg de Gasconne kalfssschnitzel op een bord en plaats op elke 4 blaadjes salie en een klontje boter. Bestrooi met peper en rol de schnitzel op.
  3. Wikkel 2 plakken Baambrugs big buikspek om ieder rolletje. Strooi de bloem op een bord en rol de kalfsrolletjes erdoor.
  4. Doe de aardappels in een ovenschaal en plet ze licht met een vork of mes. Leg de knoflooktenen ertussen. Besprenkel met de olijfolie, zout en peper en zet 20 minuten in de oven.
  5. Verhit een koekenpan met de overige boter en bak de kalfsrolletjes rondom goudbruin in circa 5 minuten. Voeg de wijn toe en stoof het vlees met een deksel schuin op de pan nog circa 8-10 minuten. Keer halverwege. De kalfsrolletjes mogen vanbinnen nog een beetje rosé zijn.
  6. Kook de sperziebonen in 8-10 minuten beetgaar.
  7. Haal de kalfsrolletjes uit de pan en kook de jus eventueel nog een beetje in. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Schenk de jus over de kalfsrolletjes en sperziebonen en serveer met de aardappels. Eet smakelijk!

Ingrediënten in dit recept