Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Gasconne kalfsbiefstuk met gratin

Gang

main

Bereidingstijd

75 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

2 Gasconne kalfsbiefstukken
500 g aardappels
20 g boter
250 ml slagroom
2 preien
1 teen Lautrec knoflook
60 g Parmezaanse kaas

VOORRAADKAST

1 eetl. mosterd
3 eetl. rode wijnazijn
75 ml olijfolie

KEUKENBENODIGDHEDEN

aluminiumfolie
mandoline (optioneel)

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

4 kogelbiefstukken, sous vide gegaard
1 kg aardappels
40 g boter
500 ml slagroom
3 preien
2 tenen Lautrec knoflook
120 g Parmezaanse kaas

VOORRAADKAST

1 eetl. mosterd
3 eetl. rode wijnazijn
75 ml olijfolie

KEUKENBENODIGDHEDEN

aluminiumfolie
mandoline (optioneel)

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn en doe samen met de slagroom in een steelpannetje. Voeg er zout en peper aan toe en verwarm op laag vuur terwijl u de aardappels bereidt.
  2. Boen de aardappels en snijd ze in dunne plakjes – gebruik hier eventueel een mandoline voor. Spoel de plakjes af met koud water en laat ze uitlekken. Zet de plakjes rechtop in een vuurvaste ovenschaal, rasp de Parmezaanse kaas erover en giet het roommengsel erover. Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet 30 minuten met en 30 minuten zonder folie in de oven – eventueel de laatste 5 minuten op grillstand voor een krokante korst.
  3. Breng een pan gezouten water aan de kook. Maak de prei schoon, snijd de wortels eraf en snijd voor een deel in de lengte doormidden en tot een paar centimeter aan de onderkant, zodat deze aan elkaar blijft. Was de prei goed en kook ze 6 minuten. Spoel ze af met koud water en laat goed uitlekken. Zet apart.
  4. Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukken in circa 4-6 minuten op hoog vuur medium rare. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat op een (warm) bord onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
  5. Doe voor de vinaigrette de mosterd en rode wijnazijn in een kom en voeg de olijfolie langzaam, al kloppend met een garde, toe. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  6. Haal de gekookte preien door de vinaigrette en serveer naast de biefstukken en aardappelgratin.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Gasconne kalfsbiefstuk met gratin

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten