Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

50 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

4 personen | 50 minuten

100 gr Parmezaanse kaas
2 Baambrugs big worsten, in plakken
2 uien, gesnipperd
1 winterpeen
1/2 struik bleekselderij
400 gr pompoen, in kleine blokjes
250 gr paddenstoelen, in plakken
250 gr boerenkool, fijngesneden

Voorraadkast / zelf in huis halen
Olijfolie
1,5 l groentebouillon
1 blik gepelde tomaten
1 blik grote witte bonen, uitgelekt

Printen

Bereiding

  1. Snijd de korst van de Parmezaanse kaas en houd deze apart. Rasp de kaas.
  2. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem. Bak de plakken worst in circa 5 minuten rondom goudbruin.
  3. Schep de worsten uit de pan op een bordje, het is niet erg als ze nog niet helemaal gaar zijn.
  4. Voeg de ui toe aan de soeppan met het bakvet en fruit gedurende 2 minuten. Voeg de winterpeen, bleekselderij en pompoen toe. Voeg de bouillon, Parmezaanse kaaskorst en gepelde tomaten toe en breng aan de kook.
  5. Laat afgedekt een uur pruttelen. Haal de kaaskorst uit de soep. Voeg de paddestoelen, boerenkool en witte bonen toe en laat nog 30 minuten pruttelen.
  6. Roer de worst en de helft van de Parmezaanse kaas door de soep en serveer de overige kaas ernaast.