Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

55 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
500 g krieltjes
1 venkel
10 g tijm
1 hele dorade
1 citroen
500 g Siciliaanse cherry tomaten

VOORRAADKAST
3 el olijfolie

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
1 kg krieltjes
2 venkels
15 g tijm
2 hele dorades
2 citroenen
1 kg Siciliaanse cherry tomaten

VOORRAADKAST
3 el olijfolie

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Doe de krieltjes in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en gaar ze in 10 minuten. Giet af, doe in een vuurvaste schaal en plet ze tot 1 centimeter dikte met een spatel of vork. 
  3. Halveer de venkel, snijd de harde kern eruit en snijd in plakken van 1 centimeter. Ris de tijm van de takjes. Voeg toe alles toe aan de krieltjes, breng op smaak met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper en zet 15 minuten in de oven.
  4. Besprenkel de dorade met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Snijd de helft van de citroen in plakjes. Leg na 15 minuten de vis bovenop de groenten en daarnaast de cherrytomaten aan de tak en de plakjes citroen. Verlaag de temperatuur naar 200 °C en zet het geheel weer circa 15 minuten in de oven tot de vis gaar is en het vel van de cherrytomaten is gebarsten.
  5. Haal de vis uit de oven en knijp er het sap van de andere halve citroen over. Serveer direct.

Bereiding voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Doe de krieltjes in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en gaar ze in 10 minuten. Giet af, doe in een vuurvaste schaal en plet ze tot 1 centimeter dikte met een spatel of vork. 
  3. Halveer de venkel, snijd de harde kern eruit en snijd in plakken van 1 centimeter. Ris de tijm van de takjes. Voeg toe alles toe aan de krieltjes, breng op smaak met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper en zet 15 minuten in de oven.
  4. Besprenkel de dorade met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Snijd een citroen in plakjes. Leg na 15 minuten de vis bovenop de groenten en daarnaast de cherrytomaten aan de tak en de plakjes citroen. Verlaag de temperatuur naar 200 °C en zet het geheel weer circa 15 minuten in de oven tot de vis gaar is en het vel van de cherrytomaten is gebarsten.
  5. Haal de vis uit de oven en knijp er het sap van de andere citroen over. Serveer direct.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT