Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

200 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
4 sjalotten
2 winterpeen
2 rundersukade
5 tenen knoflook
5 takjes tijm
1 fles passata
200 g krieltjes
200 g sperziebonen
100 g feta

VOORRAADKAST
7 el olijfolie
100 ml rode wijn
1 tl mosterd
2 el witte wijnazijn

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
6 sjalotten
4 winterpenen
4 rundersukadelappen
8 tenen knoflook
8 takjes tijm
2 flessen passata
400 g krieltjes
400 g sperziebonen
150 g feta

VOORRAADKAST
10 el olijfolie
200 ml rode wijn
1,5 tl mosterd
3 el witte wijnazijn

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Pel en snijd de sjalotten door de helft en snijd de winterpeen in stukken van 3 cm. 
  2. Neem de rundersukade uit de verpakking. Dep droog met een stuk stevig keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur in een diepe pan met dikke bodem. Bak de rundersukade rondom bruin. Voeg de sjalotten, wortel, de hele knoflooktenen en tijm toe. Blus af met de rode wijn. 
  4. Voeg voldoende passata toe om alles te bedekken. Breng het net aan de kook, zet dan op het laagste pitje. Laat het 3-4 uur sudderen met een deksel op de pan, tot het vlees uit elkaar valt. Voeg eventueel halverwege een glas water toe als de saus te dik wordt.  
  5. Doe ondertussen de krieltjes in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en gaar ze in 8-10 minuten. Giet af en houd ze warm in een pan met deksel.
  6. Snijd de uiteinden van de sperziebonen af, breng een andere pan gezouten water aan de kook en kook de sperziebonen beetgaar. 
  7. Doe de mosterd, azijn, zout en peper in een kom en giet er al kloppend 5 eetlepels olijfolie bij tot een dikke dressing. Meng met de gekookte sperziebonen en brokkel de feta eroverheen. Zet apart.
  8. Serveer de rundersukade met de groenten, sperziebonensalade en krieltjes.

Bereiding voor 4 personen

  1. Pel en snijd de sjalotten door de helft en snijd de winterpeen in stukken van 3 cm. 
  2. Neem de rundersukade uit de verpakking. Dep droog met een stuk stevig keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
  3. Verhit 3 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur in een diepe pan met dikke bodem. Bak de rundersukade rondom bruin. Voeg de sjalotten, wortel, de hele knoflooktenen en tijm toe. Blus af met de rode wijn. 
  4. Voeg voldoende passata toe om alles te bedekken. Breng het net aan de kook, zet dan op het laagste pitje. Laat het 3-4 uur sudderen met een deksel op de pan, tot het vlees uit elkaar valt. Voeg eventueel halverwege een glas water toe als de saus te dik wordt.  
  5. Doe ondertussen de krieltjes in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en gaar ze in 8-10 minuten. Giet af en houd ze warm in een pan met deksel.
  6. Snijd de uiteinden van de sperziebonen af, breng een andere pan gezouten water aan de kook en kook de sperziebonen beetgaar. 
  7. Doe de mosterd, azijn, zout en peper in een kom en giet er al kloppend 7 eetlepels olijfolie bij tot een dikke dressing. Meng met de gekookte sperziebonen en brokkel de feta eroverheen. Zet apart.
  8. Serveer de rundersukade met de groenten, sperziebonensalade en krieltjes.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT