Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

35 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

200 g lupinebonen (een dag van tevoren
geweekt in koud water)
1 mini spitskool
½ broccoli
1 sjalot
150 g cherrytomaten
10 g basilicum
1 citroen
1 burrata

VOORRAADKAST

1 el mosterd
2 el olijfolie

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

400 g lupinebonen (een dag van tevoren
geweekt in koud water)
1 spitskool
1 broccoli
2 sjalotten
300 g cherrytomaten
15 g basilicum
2 citroenen
2 burrata

VOORRAADKAST

2 el mosterd
4 el olijfolie

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan ruim gezouten water aan de kook.
  2. Giet de lupinebonen af, spoel ze onder koud water en doe ze in pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook, zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en kook de bonen in circa 30 minuten gaar.
  3. Snijd ondertussen de spitskool over de lengte in vieren. Smeer de gesneden in kant met mosterd en bestrooi met zout en peper. Leg ze in een ovenschaal met de gesneden kant naar boven en zet ze 30 minuten in de oven.
  4. Snijd de halve broccoli in roosjes en kook ze beetgaar. Giet af en zet apart.
  5. Pel en snijd de sjalot fijn. Halveer de tomaten.
  6. Giet de bonen af en meng met de broccoli, sjalot, tomaten, basilicum blaadjes, de rasp en sap van de citroen(en), olijfolie en zout en peper.
  7. Serveer de salade met de burrata en geroosterde spitskool.

 

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT