Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

winter

Gang

voorgerecht

Bereidingstijd

45 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 Hokkaido pompoen
2 uien, gepeld
1 rode paprika
1 winterpeen
1 rode peper
3 knoflooktenen, ongepeld
olijfolie

Zelf in huis halen
groentebouillon

Printen

Bereiden geroosterde pompoensoep

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de pompoen en schep met een lepel de draden en pitten eruit. Schil en snijd de pompoen vervolgens in grove stukken.
  2. Ontdoe de paprika en de rode peper van de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Snijd de uien in kwarten.
  3. Verdeel de groenten samen met de ongepelde tenen knoflook over een bakplaat en rooster voor ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
  4. Haal de bakplaat uit de oven, laat heel even afkoelen en verwijder de schil van de knoflook.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en voeg de geroosterde groenten hieraan toe.
  6. Giet bouillon bij de groenten totdat deze onder staan en voeg hier wat kurkuma aan toe. Houdt u van pittig, voeg dan ook wat chili of cayennepeper aan toe.
  7. Laat het geheel zo’n 10-15 minuten koken op laag vuur, totdat de groenten redelijk zacht geworden zijn.
  8. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
  9. Serveer met creme fraîche, verse peterselie en eventueel wat chilivlokken.

Ingrediënten in dit recept