Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

50 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

3 bieten, in parten
2 zoete aardappels, geschild en in blokjes 200 g spruitjes, gehalveerd
3 takjes verse tijm, gerist
2 stengels boerenkool, fijn gesneden
2 zalmfilets
125 ml crème fraîche
1 teentje knoflook

VOORRAADKAST

4 eetl. olijfolie

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

6 bieten, in parten
3 zoete aardappels, geschild en in blokjes 400 g spruitjes, gehalveerd
6 takjes verse tijm, gerist
4 stengels boerenkool, fijn gesneden
4 zalmfilets
250 ml crème fraîche
2 teentjes knoflook

VOORRAADKAST

8 eetl. olijfolie

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bietjes in snijd in 6 parten. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm x 2 cm. Snijd de onderkant van de spruitjes en halveer ze. Snijd de bladeren van de boerenkool fijn.
  2. Verdeel de groenten, behalve de boerenkool, over een bakplaat. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met zout en peper. Ris de blaadjes tijm van de takjes en verdeel over de groenten. Hussel goed door. Leg de knoflookteen in de schil ernaast en bak de groenten circa 25 minuten in de oven.
  3. Snijd de bladeren van de boerenkool fijn. Hussel de boerenkool om met de overige olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  4. Haal de groenten uit de oven en schep even om. Leg de zalm erbij en verdeel de boerenkool over de bakplaat. Zet nog 10 minuten in de oven.
  5. Breng ondertussen de crème fraîche in een kommetje op smaak met zout en peper. Haal de groenten uit de oven en verwijder de gepofte knoflook uit de schil. Prak met een vork en roer door de crème fraîche. Serveer de geroosterde groenten en zalm met de gepofte knoflook crème fraîche.

Ingrediënten in dit recept