Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

winter

Gang

appetizer

Duration

80 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Voor 4-6 personen

Ingrediënten:
1-2 gele bieten
1 rode biet
handje verse dille
30 g hazelnoten
100 g zachte geitenkaas
100 g crème fraîche

Zelf in huis halen:
2 theel. honing
olijfolie

Printen

Geroosterde bieten met geitenkaas crème en gehakte hazelnoten

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak de bieten in een velletje aluminiumfolie en rooster ze in een uur gaar in de oven.
  2. Hak de dille fijn en hazelnoten grof.
  3. Meng in een kom de geitenkaas met de crème fraîche en dille en schep in een spuitzak.
  4. Rooster de hazelnoten goudbruin in een koekenpan, voeg de honing en een snuf zout toe.
  5. Haal de bieten uit de oven, verwijder het aluminum folie en laat afkoelen. Verwijder het vel van de bieten en snijd ze in dunne plakken.
  6. Leg een plak biet op een bord en spuit er wat van de geitenkaas op. U kunt de crème er eventueel ook met een theelepel op scheppen. Leg er opnieuw een plakje biet op en spuit daar weer wat geitenkaascrème op en herhaal dit tot er een mooi torentje ontstaat.
  7. Bestrooi met de hazelnoten en besprenkel met wat olijfolie en extra dille.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT