Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

zomer

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 gerookte en gepekelde Simmentaler staartstuk
125 g rucola
75 g Parmezaanse kaas

VOORRAADKAST

2 el Balsamico azijn
1 el olijfolie
peper en zout

Printen

Bereiding

  1. Grill de staartstuk op de vetkant tot het krokant is en draai het vlees dan om tot het kerntemperatuur van 50 °C heeft. Laat rusten tot de kerntemperatuur 54 °C is.
  2. Doe de gewassen rucola in een kom. Breng op smaak met de olijfolie, 1 eetlepel Balsamico azijn en peper en meng goed. Voeg naar smaak zout toe, maar niet teveel – de Parmezaanse kaas is ook zout.
  3. Verdeel de salade over borden en daarop plakjes van de staartstuk. Druppel hier nog 1 eetlepel Balsamico azijn over en schaaf er grof Parmezaanse kaas overheen. 

Ingrediënten in dit recept