Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gerookte Simmentaler staartstuk met Italiaanse salade

Seizoen

summer

Gang

main

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 gerookte en gepekelde Simmentaler staartstuk
125 g rucola
75 g Parmezaanse kaas

VOORRAADKAST

2 el Balsamico azijn
1 el olijfolie
peper en zout

Printen

Bereiding

  1. Grill de staartstuk op de vetkant tot het krokant is en draai het vlees dan om tot het kerntemperatuur van 50 °C heeft. Laat rusten tot de kerntemperatuur 54 °C is.
  2. Doe de gewassen rucola in een kom. Breng op smaak met de olijfolie, 1 eetlepel Balsamico azijn en peper en meng goed. Voeg naar smaak zout toe, maar niet teveel – de Parmezaanse kaas is ook zout.
  3. Verdeel de salade over borden en daarop plakjes van de staartstuk. Druppel hier nog 1 eetlepel Balsamico azijn over en schaaf er grof Parmezaanse kaas overheen. 

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Gerookte Simmentaler staartstuk met Italiaanse salade

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt