Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

zomer

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

40 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Voor vier personen

1 kg shortribs
½ bos bospeen
4 stronken witlof
1 rammenas
2 handjes gele rozijnen
2 ½ handjes walnoten
3 el mayonaise

VOORRAADKAST
peper en zout
plantaardige olie

Printen

Bereiding

RAUWKOSTSALADE

Maak de rauwkost ruim van tevoren klaar en bewaar in de koelkast. Dan kunnen de smaken goed intrekken en is de frisse salade lekker koud bij serveren.

  1. Was de bospeen en verwijder de onderkanten,  maar laat het loof eraan zitten voor grip. Houd de wortel bij het loof vast en rasp grof.Tip van de chef | “Bewaar het loof van de wortel! Hiermee kunt u een heerlijke pesto maken.”
  2. Snijd de witlof doormidden, spoel af onder de kraan om eventueel zand te verwijderen en snijd in repen van 4 mm – niet te fijn, zodat het knapperig blijft.
  3. Spoel de rammenas schoon en schil met een dunschiller. Snijd vervolgens op de mandoline of met een kaasschaaf in dunne plakken en de plakken vervolgens in reepjes.
  4. Doe de bospeen, witlof en rammenas in een grote kom. Voeg hier de gele rozijnen aan toe.
  5. Haal grof een mes door de walnoten en voeg toe. Breng op smaak met de mayonaise, zout en peper. 

GEROOKTE SHORTRIBS VAN DE BARBECUE

  1. Haal de gerookte shortrib uit de verpakking en maak schoon met stevig stuk keukenpapier.  Kwast het vlees in met een dun laagje plantaardige olie om te voorkomen dat het gaat plakken op de barbecue en voor goede geleiding van de warmte.
  2. Leg de shortribs boven indirecte hitte van ongeveer 120  ͦC tot ze warm zijn. De shortribs zijn gaar wanneer u het bot er zonder weerstand uit kunt trekken. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten. Keer de shortribs tussendoor om, zodat ze niet aanbranden.
  3. Snijd het vlees met een scherp mes tussen de ribben door en serveer met de Hollandse rauwkost. 

Ingrediënten in dit recept