Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Chef

Chef Estée Strooker

Seizoen

lente

Gang

bijgerecht

Bereidingstijd

50 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

GERECHT VOOR 4 PERSONEN

6 tot 8 bieten
80 gram pistachenoten, gepeld en ongebrand
2 grapefruits
½ eetl. fijne mosterd

VOORRAADKAST

4 eetbare rozen (of 2 eetl. ingemaakte rozenjam, verkrijgbaar bij de MiddenOosterse winkel)
40 gram suiker (niet nodig als je rozenjam gebruikt)
40 ml walnootolie
1 theel. komijnzaad
1 theel. roze peperbessen

2 eetl. frambozenazijn

Printen

Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pak de bieten in aluminiumfolie en pof ze circa 40 minuten in de oven. Haal de bietjes uit de oven, laat ze iets afkoelen en pel de ze. Snijd ze daarna in parten. Leg de pistachenootjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze in de oven voor circa 4 minuten.
    2. Haal de rozenblaadjes van het steeltje. Kneed ze met de suiker tot het sap uit de blaadjes komt.
    3. Verwarm de walnootolie in een koekenpan en fruit hierin het komijnzaad en de roze peperbes. Voeg de mosterd, frambozenazijn en als laatste de geknede rozenblaadjes (of rozenjam) eraan toe. Haal de pan van het vuur en meng alles met elkaar. Voeg de bietpartjes toe.
    4. Snijd de partjes tussen de vliezen van de grapefruits uit.
    5. Serveer de bietjes op kleine bordjes of op een grote schaal. Schenk de overtollige dressing uit de pan over de bietjes. Garneer met de partjes grapefruit en geroosterde pistachenoten.

Ingrediënten in dit recept

over de Chef - Chef Estée Strooker