Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

45 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 venkel
1 rode paprika
1 teen knoflook
1 groene peper
15 g peterselie
15 g koriander
1 citroen
4 sardines
2 landbollen van vanmenno

VOORRAADKAST

4 el olijfolie

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 venkels
2 rode paprika’s
2 tenen knoflook
2 groene pepers
20 g peterselie
20 g koriander
1 citroen
8 sardines
4 landbollen van vanmenno

VOORRAADKAST

5 el olijfolie

Printen

Bereiding

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd de venkel in 1 centimeter dikke plakken en de paprika in 2 centimeter repen. Maak beide aan met 1 eetlepel olijfolie en zout en peper. Rooster 20 minuten in de oven.
  3. Maak ondertussen de chimichurri saus. Pel de knoflook en verwijder de zaadjes uit de groene peper. Meng met de peterselie, koriander, de sap van een halve citroen en 3 eetlepels olijfolie in een keukenmachine. Maal fijn en breng op smaak met zout. Voeg eventueel meer citroensap toe naar smaak.
  4. Breng de sardines op smaak met zout en peper en plaats voor nog 15 minuten bij de groentes in de oven. Doe nu ook de broodjes in de oven en controleer na 10 minuten of deze klaar zijn.
  5. Serveer de sardines met de geroosterde groenten, brood en de chimichurri saus.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT