Seizoen

zomer

Gang

bijgerecht

Bereidingstijd

45 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

30 g pijnboompitten
Bosje verse basilicum
2 teentjes knoflook, in grove stukken
30 g parmezaanse kaas
Italiaanse groenten naar keuze
1 bol burrata

Zelf in huis halen
Olijfolie


Bereiding

  1. Maak de barbecue klaar om direct te gaan grillen met een gietijzer rooster op 200 graden.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
  3. Maal met een staafmixer of keukenmachine de basilicumblaadjes, knoflook, pijnboompitten en de Parmezaanse kaas tot een gladde pasta. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de juiste dikte ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de groenten in mooi plakken van ongeveer 2 cm dik – varieer van met ronde en lange plakken. Grill de Italiaanse groenten op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan en verdeel ze op een schaal.
  5. Schep de pesto erover net voor serveren (anders trekt de smaak van de pesto te overheersend in de groenten) en scheur de burrata erboven.

Ingrediënten in dit recept