Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

35 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 lunghe aubergine
1 courgette
1 Italiaanse rode paprika
5 g verse basilicum
1 kleine bol mozzarella
½ zuurdesembrood

VOORRAADKAST

olijfolie
peper en zout
1 theel. Balsamico azijn

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 lunghe aubergines
2 courgettes
2 Italiaanse rode paprika’s
10 g verse basilicum
1 grote bol mozzarella
1 zuurdesembrood

VOORRAADKAST

olijfolie
peper en zout
1 theel. Balsamico azijn

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergine over de lengte in lange plakken. Snijd de courgette in ronde plakken. Leg beide op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en breng op smaak met zout. Rooster 25 minuten.
  2. Leg de laatste 10 minuten van de baktijd ook het brood in de oven.
  3. Snijd ondertussen de paprika in repen en hak de basilicum inclusief de steeltjes fijn. Haal de aubergine en courgette uit de oven, meng met de paprika en basilicum. Maak de groente aan met 2 eetlepels olijfolie en 1 theelepel Balsamico azijn. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de groenten over twee borden en breek de mozzarella. Leg wat stukken mozzarella op elk bord. Serveer met het brood en extra olijfolie en zeezout om in te dippen.

 

Ingrediënten in dit recept