Seizoen

zomer

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

4 personen // 20 minuten

bavette van ongeveer 1 kg
100 gr koriander
100 gr peterselie
paar takjes munt
4 teentjes knoflook

Voorraadkast / zelf in huis halen
peper en zout
olijfolie

Recept: Miljuschka


Bereiding

  1. Haal eerst het vlees uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen voor u het gaat bereiden. Bestrooi met peper en zout.
  2. Voor het maken van de chimichurri doet u alle ingrediënten bij elkaar in een blender of keukenmachine en draai het glad. Voeg olijfolie toe tot het de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Voor het bereiden van de bavette zorgt u dat de barbecue goed heet is. Bak het vlees aan beide kanten ongeveer 3 minuten of tot het een kerntemperatuur van 52˚C heeft bereikt. Dit is medium rare.
  4. Laat het vlees voor ongeveer 8 minuten rusten voor u het aansnijdt en serveer met de chimichurri.

Ingrediënten in dit recept