Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

zomer

Gang

bijgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

4 perziken
200 g bleu d’Evert
8 plakken Baambrugs gerookt spek
(of 16 als ze wat kleiner zijn)
½ bosje platte peterselie
50 g pijnboompitten
1 breekbrood

Zelf in huis halen
150 ml + een beetje olijfolie
zwarte peper

Printen

Bereiding

  1. Halveer de perziken en verwijder de pitten. Wrijf de perziken in met een beetje olijfolie. Verbrokkel de kaas grof en vul de perzikhelften met de kaas. Omwikkel de perziken met een plakje spek en leg de perziken in een ruime pan of ovenschaal. Bestrooi met grof gemalen zwarte peper.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C /hetelucht: 200°C). Hak de peterselie fijn en meng hem met 150 ml olijfolie. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin en meng de helft door de kruidenolie.
  3. Bak het breekbrood ca. 8 minuten in de oven tot het lekker krokant is en neem het brood uit de oven. Schakel de oven naar de grillstand en zet de perziken in de oven. Gril ze ca. 10 minuten tot het spek goudbruin en krokant is en de kaas gesmolten.
  4. Serveer de perziken met het breekbrood. Schep er de kruidenolie overheen en bestrooi met de overgebleven pijnboompitten.