Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

4 personen | 30 minuten

Varkensrugfilet
1 varkensrugfilet van 750 gr
3 teentjes knoflook

Voorraadkast / zelf in huis halen
1,5 el olijfolie

Venkelsalade
2 venkelknollen, fijn gesneden
2 sinaasappels, wit verwijderd en in partnes gesneden
150 gr kerstomaatjes of grote tomaten in stukken
1 wortel, in plakjes of geraspt
verse peterselie, gehakt

Voorraadkast / zelf in huis halen
Kruidenmix
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl paprika
1/2 tl zout
1/2 tl zwarte peper

Saus
3 el appelciderazijn
1,5 el sojasaus
150 gr honing

Dressing
2 el olijfolie
1 el citroen
honing naar smaak
peper en zout

Recept: Miljuschka


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C
  2. Maak de kruidenmix door de ingrediënten te mengen en bestrooi dit over de varkensfilet. Wrijf het even goed in aan alle kanten.
  3. Maak de saus door de ingrediënten te mengen
  4. Verhit een koekenpan die in de oven past met de olijfolie. Voeg het varkensvlees toe en bak het aan alle kanten mooi goudbruin.
  5. Als het vlees bruin is leg je het aan de kant. Voeg de knoflook toe en bak tot goudbruin. Giet de saus in de pan erbij. Draai het vlees even om in de saus en zet in de oven.
  6. Gebruik een vleesthermometer om de temperatuur in de gaten te houden. Haal het eruit als de temperatuur 68˚C is. Dit zal ongeveer 15-18 minuten duren.
  7. Haal het vlees eruit, dek losjes af met aluminiumfolie en laat rusten.
  8. Zet de pan met de saus terug op het gasfornuis over medium hitte en laat het snel inkoken voor een minuutje of 3 tot je een dunne stroopachtige substantie hebt.
  9. Haal van het vuur, doe het varkensvlees erin en draai om zodat het vlees door de saus wordt bedekt.
  10. Snij het vlees in dikke plakken en serveer met de saus.

Voor de venkelsalade:

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar en besprenkel met de dressing.
  2. Als je nog venkeltopjes over hebt verdeel die dan ook over de salade.

Serveer met de varkensfilet!

Ingrediënten in dit recept