Seizoen

zomer

Gang

voorgerecht

Bereidingstijd

60 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

500 g tomaten, gehalveerd
1 rode paprika, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
150 ml groentebouillon
1 eetl. San Mauro balsamicoazijn

Zelf in huis halen
3 eetl. milde olijfolie


Bereiding

  1. Gril de tomaten en paprika met de opengesneden kant naar beneden aan de zijkant van de barbecue tot er grillstrepen ontstaan. Draai de tomaten en paprika om en grill nog circa 4-5 minuten tot ze zacht zijn.
  2. Mix de gegrilde tomaten, paprika, knoflook, olijfolie en groentebouillon in een blender tot een gladde soep. Voeg eventueel wat extra bouillon toe om het vloeibaarder te maken.
  3. Breng op smaak met zout en peper en laat minimaal 2 uur koelen in de koelkast. Serveer ijskoud in kleine glaasjes.

Ingrediënten in dit recept