Chef

Barbecue meester Gertjan van Dijk

Seizoen

zomer

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

4  Simmentaler runderlonghaas 160 gram


Bereiding

Gebakken in roomboter of geroosterd op de barbecue; onglet is een vergeten stuk vlees, maar oh zo lekker! Lees hier hoe je dit heerlijke vlees het beste kan bereiden:

  1. Laat de onglet op kamertemperatuur komen. Steek de barbecue aan en maar gereed met een gietijzerenrooster om op 250 graden direct te gaan grillen.
  2. Bestrooi met zout en peper en grill het vlees in het midden van de barbecue gedurende 2 minuut aan 1 kant. Draai het vlees een kwartslag voor een mooie grill ruit en grill het vlees weer 2 minuten. Draai nu het vlees om en herhaal de stappen van de andere kant.
  3. Haal de onglet van de barbecue bij een kerntemperatuur van 54 graden.
  4. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat ongeveer rusten voor serveren.
  5. De onglet mag, net als bij een biefstuk, nog rood zijn van binnen. Heerlijk met een bernaise saus!

Tip: heerlijk met huisgemaakte béarnaise saus!

Ingrediënten in dit recept

Lindenhoff barbecue meester Gert Jan van Dijk

over de Chef - Barbecue meester Gertjan van Dijk