Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Mosselen van de barbecue met venkel

Chef

Barbecue meester Gertjan van Dijk

Seizoen

summer

Gang

main

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

2 kg mosselen
1 teentje knoflook, geperst
1 ui, fijn gesnipperd
2 venkelknollen, in fijne stukken
1 laurierblaadje
1 verse rode peper, fijngehakt
250 ml crème fraiche
Bosje verse peterselie, fijngehakt

Zelf in huis halen
2 eetl. olijfolie
2 eetl. rode wijnazijn
100 ml witte wijn
(pecan) rookhout

Printen

Bereiding

Let op: onze Zeeuwse bodemmosselen zijn alleen online verkrijgbaar. Komt u liever naar de Marché? Bestel de mosselen dan van tevoren in de webwinkel en kies voor ophalen, dan zorgen wij dat ze voor u klaar staan wanneer u uw boodschappen komt doen!


  1. Maak een dressing voor de mosselen door  de knoflook, ui, venkel, laurier, olijfolie en wijn te mengen en zet apart. Spoel de mosselen af in ruim koud water. Verwijder openstaande en beschadigde exemplaren.
  2. Maak de barbecue gereed om direct te grillen met een gietijzeren rooster op 250 °C. Steek de barbecue aan. Voeg wanneer de barbecue op temperatuur is wat (pecan)rookhout toe aan de kolen.
  3. Verspreid de mosselen op het rooster. De temperatuur van de barbecue zakt naar ongeveer 130 °C doordat de mosselen gaan stomen.
  4. Controleer de mosselen na 2 minuten. Let op: er ontstaat veel stoom, dus til de deksel voorzichtig op. Zijn nog niet alle mosselen open? Open de luchttoevoer maximaal en blijf in de gaten houden.
  5. Schep de mosselen van de barbecue. Verwijder de kapotte en/of dichte mosselen. Meng de mosselen met de dressing. Schep de crème fraiche erover en bestrooi met peterselie. En schenk een lekker glaasje witte wijn in!

 

Tip: de mosselen liever  in een pan  dan op een rooster bereiden? Zet een pan of bakplaat met olijfolie op de barbecue en fruit de knoflook en ui gedurende 3 minuten. Voeg vervolgens de venkel, laurier en mosselen toe en blus af met witte wijn. Kook met de deksel op de pan of een gesloten barbecue circa 8 minuten tot de mosselen zich openen. Schud halverwege even om. Verwijder de kapotte mosselen of die niet open zijn gegaan. Schep de crème fraiche erover en bestrooi met peterselie.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Mosselen van de barbecue met venkel
Lindenhoff barbecue meester Gert Jan van Dijk

over de Chef - Barbecue meester Gertjan van Dijk

Ontdek meer recepten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten