Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Frisse kale slaw van Cavolo Nero

Seizoen

summer

Gang

main

Bereidingstijd

15 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Voor vier personen
500 g cavolo nero
½ bos bospeen
½ rode ui
1 ½ el mayonaise
2 el Griekse yoghurt biologisch

VOORRAADKAST

1 el rode wijnazijn
1 el honing of 2 theelepels suiker
plantaardige olie

Printen

Bereiding

KALE SLAW

  1. Vouw de cavolo nero dubbel om zo de harde, taaie nerf er gemakkelijk uit te scheuren.
  2. Was de bladeren goed en stapel er een aantal op elkaar, rol deze op en snijd van dat rolletje dunne reepjes van 2 mm. Draai uw plank een kwartslag en snijd vervolgens de reepjes nog 3 keer door zodat u blokje in plaats van reepjes heeft. 
  3. Was de bospeen en verwijder de onderkanten,  maar laat het loof eraan zitten voor grip. 
  4. Houd de wortel bij het loof vast en rasp grof. Tip van de chef | “Bewaar het loof van de wortel! Hiermee kunt u een heerlijke pesto maken.
  5. Snijd een halve rode ui in dunne ringen. Maak een dressing door de Griekse yoghurt, mayonaise, 1 el rode wijnazijn en 1 el honing of 1 el suiker te mengen.
  6. Doe de cavolo nero, rode ui en wortel in een kom en meng met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Kneed de salade een poosje stevig met uw handen, zodat de vezels van de cavolo nero breken, het blad zacht wordt en de sappen van de kool mengen met de dressing en zo een geheel vormen.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Frisse kale slaw van Cavolo Nero

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten